קינוחים
זרעים של התחלה: על סליחה כפעולת צמיחה
יש רגעים שבהם נדמה לנו שהכול מתחיל מחדש – שנה חדשה, תקופה אחרת, קשר שנפתח. אבל כל התחלה אמיתית אינה
זריעה, התחלות וסליחה – שלושה זרעים בדרך שלנו
לפעמים אני עוצרת לרגע, מתבוננת בגיליון החדש של מדור לדור, ומרגישה את אותה התרגשות שמלווה אותי כבר למעלה מי"ג שנים.
קסרול תפוחי אדמה סתווי
4 מנות זמן ההכנה: 10 דקות זמן בישול: שעה מצרכים: 10 שזיפים מיובשים 4 תפוחי אדמה 2 בצלים 2 גזרים 10
סלט מנגו, אבוקדו וגרעיני רימון
4 מנות זמן ההכנה : 15 דקות מצרכים: 2 מנגו 2 רימונים 2 אבוקדו 50 מ"ל רום 100 גר' סוכר
חזה אווז צרוב עם רוטב יין לצד תאנים אפויים
6 מנות זמן ההכנה: 20 דקות זמן בישול/אפיה: 40 דקות מצרכים: 2 חזה אווז שלמים 12 תאנים 4 כפות דבש
דג בקלה עם חמאת רימונים
6 מנות זמן ההכנה: 20 דקות זמן בישול: חצי שעה מצרכים: 6 חתיכות דג בקלה של 150 גר' 500 גר'
זריקת אמת על עולם היופי
מאת: זהר נוי צילום: אלישר הצלם "ביוטי 2.0" מאת ד"ר גל גרוס הוא לא עוד מדריך טיפולים, אלא זהו ספר
התפתחות התרגום: מכתבי היד העתיקים ועד לבינה מלאכותית
התרגום הוא אחד המקצועות העתיקים בעולם, ועם זאת – מעולם לא איבד מחשיבותו. הוא התפתח מיכולת חיונית לצורכי דיפלומטיה, מסחר
פרק 12- נעמי
המצור על ירושלים הכביד על תושביה ובעיקר על הזקנים, הפעוטות והחולים. נשים בהריון היו בסכנה לאבד את עוללן. כך קרה
יין ישראלי וסיפור של התחלה: מהכרם ועד הלב
מאת: אביטל גרינשטיין-ניצן בישראל, עונת הבציר היא הרבה יותר מרגע חקלאי. זהו פרק בסיפור רחב, שבו האדמה, האדם והזמן משתלבים


