קדרת חורף

זמן ההכנה: 15 דקות זמן בישול: אם
משתמשים בסיר לחץ מבשלים כ 15- דקות
מצרכים ל- 4 מנות

ק"ג בשר צלי לא פרוס
2 עצמות מוח
1 שומר חתוך ל – 6
2 גזרים פרוס גס
2 ראשי סלרי חתוך ל – 6
שורש פטרוזיליה פרוס גס
2 בצלים פרוסים
1 ראש שום חצוי לחצי
2 כפות שמן זית
1/2 ליטר ציר בקר
2 כוסות יין אדום יבש
1 בוקה גרני
(קושרים יחד עלי סלרי, עלי דפנה, עלי טימין)
חופן גרעיני ערער
מלח גס ופלפל גרוס

אופן ההכנה:
בסיר לחץ או סיר רגיל מחממים את השמן ומוסיפים את הבשר.
סוגרים אותו מכל צדדיו. מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו. לאחר שהבצל זהוב מוסיפים את הירקות, את הבוקה גרני ואת עצמות מוח. מעל שופכים את ציר הבקר ואת היין. מתבלים במלח, פלפל גרוס ומכסים . אם משתמשים בסיר לחץ מבשלים כשעה ורבע ואם בסיר רגיל כשעתיים או עד שהבשר רך. לפני ההגשה פורסים את הבשר ומגישים אותו עם העצמות והירקות.
ניתן להגיש את המנה עם פירה או עם אורז.
נ.ב אפשר להוסיף לקדרה גם בטטות חתוכות, לפתות וכן חתיכות פרסה.
משבח את הטעם.

קדרת_חורף_2

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

 
גיליון החודש
שער מגזין 90
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן