צלי עגל חלב אביבי

4 מנות

זמן ההכנה: 40 דקות

זמן בישול: שעה וחצי

מצרכים:

1 קג' עגל חלב לצלי

8 גזרים דקים צבעוניים

10 בצלים ירוקים

8 אספרגוסים

1 תפוז

200 מ"ל יין לבן

100 גר' מחמאה /חמאה

2כפות שמן

2 שיני שום

2 ענפי טימין

1 בצל שאלוט

250 מ"ל ציר עוף

1 כף ציר בקר (אבקה)

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 150 מעלות (5). בסיר חסין אש מחממים 40 גר' מחמאה/חמאה ואת השמן. מניחים בו את הבשר וסוגרים אותו מכל צד. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את שיני השום בלי לקלפם ואת הטימין. מכניסים את סיר לתנור למשך שעה ועשרים דקות.

מקלפים את הגזרים, את הבצלים ואת האספרגוסים. במחבת ממיסים 40 גר' מחמאה/חמאה. מוסיפים את הירקות ואת ציר העוף. מכסים את המחבת ומבשלים על אש קטנה במשך רבע שעה עד שהרוטב יעטוף את כל הירקות.

מקלפים את קליפת התפוז בעזרת קולפן וחותכים אותה לרצועות דקות.

בסיר קטן מביאים מים לרתיחה ומניחים בו את רצועות התפוז ומביאים שוב לרתיחה. מסננים. חוזרים על תהליך זה עוד פעמיים.

קוצצים את בצל השאלוט. במחבת ממיסים את יתר המחמאה/חמאה, מוסיפים את השאלוט ומבשלים עד שהופך לשקוף. שופכים מעל את היין עם כף אבקת ציר בקר. מצמצמים ב-3/4. מסיפים רוטב זה לסיר הבשר ומוסיפים את רצועות התפוז.

להגשה: פורסים את הבשר ומסדרים אותו על צלחת הגשה עם הירקות. מניחים את הרוטב בכלי הגשה ומגישים יחד.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 92
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן