צלי בקר עם רוטב יין מצומצם

4 מנות

זמן ההכנה: 15 דקות

זמן בישול: שעתיים

מצרכים:

1 ק"ג  בשר בקר  (אווזית או שייטל)

1/2 ליטר יין אדום

3 כפות חומץ בלסמי מצומצם

6 בצלי שאלוט קצוצים

4 שיני שום קצוצות

חבילת בצלי פנינה מקולפים

2 כפות סילאן

3 כפות ברנדי

4 כפות שמן זית

1/2 ליטר ציר בקר

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף קורנפלור

אופן ההכנה :

מחממים  על אש גבוהה את השמן בסיר  ומוסיפים את הבשר על מנת לסגור אותו מכל צדדיו .כש הבשר צרוב מוסיפים את בצלי שאלוט ,כש הם זהובים שופכים את הברנדי ומדליקים .פעולה זו נקראת "פלמבה ".תהליך זה עוזר לחידוד הטעמים .מוסיפים את היין ,השום ,חומץ בלסמי ,ממליחים ומפלפלים .מביאים לרתיחה ואז ממנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה כש הסיר פתוח .בתהליך הזה אנו מצמצמים את הרוטב .מדי פעם מסובבים את הבשר .אחרי חצי שעה מוסיפים את ציר הבקר וממשיכים לבשל עוד שעה וחצי .

מוציאים את הבשר ופורסים אותו לפרוסות .

בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור ומוסיפים לו תוך כדי ערבוב 4 כפות מן הרוטב .מחזירים תוך ערבוב .תהליך זה מסמיך את הרוטב .מחזירים את פרוסות הבשר ומגישים מייד

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 99
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן