צלי בקר עם רוטב יין מצומצם

4 מנות

זמן ההכנה: 15 דקות

זמן בישול: שעתיים

מצרכים:

1 ק"ג  בשר בקר  (אווזית או שייטל)

1/2 ליטר יין אדום

3 כפות חומץ בלסמי מצומצם

6 בצלי שאלוט קצוצים

4 שיני שום קצוצות

חבילת בצלי פנינה מקולפים

2 כפות סילאן

3 כפות ברנדי

4 כפות שמן זית

1/2 ליטר ציר בקר

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף קורנפלור

אופן ההכנה :

מחממים  על אש גבוהה את השמן בסיר  ומוסיפים את הבשר על מנת לסגור אותו מכל צדדיו .כש הבשר צרוב מוסיפים את בצלי שאלוט ,כש הם זהובים שופכים את הברנדי ומדליקים .פעולה זו נקראת "פלמבה ".תהליך זה עוזר לחידוד הטעמים .מוסיפים את היין ,השום ,חומץ בלסמי ,ממליחים ומפלפלים .מביאים לרתיחה ואז ממנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה כש הסיר פתוח .בתהליך הזה אנו מצמצמים את הרוטב .מדי פעם מסובבים את הבשר .אחרי חצי שעה מוסיפים את ציר הבקר וממשיכים לבשל עוד שעה וחצי .

מוציאים את הבשר ופורסים אותו לפרוסות .

בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור ומוסיפים לו תוך כדי ערבוב 4 כפות מן הרוטב .מחזירים תוך ערבוב .תהליך זה מסמיך את הרוטב .מחזירים את פרוסות הבשר ומגישים מייד

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 135
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן