עופיונים/שוקייים ברוטב טריאקי, רכז רימונים ודבש

ל 6 סועדים
חומרים:
3 עופיונים או 12 שוקיים
לימון אחד או שניים
גרעיני רימון
למרינדה:
חצי כוס רכז רימונים
אחת וחצי כף ריבת משמש או אפרסק
2 כפות דבש
1/4 כוס רוטב טריאקי
פלפל שחור גרוס
מלח גס
אופן ההכנה:
יום לפני הארוחה משפשפים את העוף עם לימון. אם משתמשים בעופיונים מכניסים 1/4 לימון בטוסיק שלו. מכינים את המרינדה: שמים את כל החומרים בקערה, מערבבים היטב ומכניסים פנימה את העופיונים.
(את אותו התהליך עושים עם השוקיים)
מעבירים לקופסא שניתן להפוך מצד לצד וכל כמה שעות הופכים לצד שני.
למחרת מחממים תנור ל 220 מעלות
מסדרים את העופות על תבנית מעליהן שופכים את המרינדה ומכסים ברדיד אלומיניום.
מכניסים לאפיה למשך 30-40 דקות.
לאחר מכן להוציא את הרדיד ולהכניס שוב לתנור להשחמה מכל הצדדים.
להעביר לצלחת הגשה ולפזר מעל גרעיני רימון.
ניתן להגיש עם תפוחי אדמה אפויים בתנור או עם אורז לבן.
בתאבון!

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 97
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן