ל 6 סועדים זמן הכנה : 15 דקות זמן בישול: שעה וחצי חומרים: 12 שוקיים 4 כפות שמן או 90 גר חמאה 1 שוט קלבדוס (קוניאק תפוחים) חצי ליטר סיידר יבש 2 בצלי שלוט קצוצים פלפל לבן גרוס מלח 2 כפות ציר עוף סלסלת פטריות קצוצות 2 תפוחי גרנד סמיט חתוכים לפרוסות 1 שמנת בישול או1 שמנת צמחית
|
אופן ההכנה:
בסיר מתכת כבד ממיסים 30 גר חמאה או מחממים 2 כפות שמן
מטגנים עד הזהבה את שוקי העוףמכל הכיוונים על מנת" לסגור אותם"
מוסיפים לסיר את הקלבדוס ומדליקים אותו ,פעולה זו נקראת פלמבה.
מוסיפים את הסיידר ,את הציר עוף , פלפל ומלח .
במקביל שמים 30 גר חמאה או כף שמן במחבת ו מקפיצים את הפיטריות .מוסיפים אותם לסיר העוף.מוסיפים כנוזלים אם יש צורך כך שיכסו את העוף.באמצע הבישול מוסיפים את השמנת.
במקביל ממיסים את יתר החמאה או השמן מטגנים את פרוסות התפורים עד הזהבה.
להגשה מסדרים בצלחת ומעטרים עם התפוחים .
אפשר להגיש עם אורז לבן או עם מחית תפוחי אדמה
בתאבון