עוגת גבינה

8 מנות

זמן ההכנה: 45 דקות

זמן אפיה: 40 דקות

מצרכים:

לבצק:

250 גר' קמח

קורט מלח

125 גר' חמאה רכה

40 גר' סוכר

1 שקית סוכר וניל

50 מ"ל חלב

גרידת לימון

למלית:

500 גר' גבינה לבנה

100 מ"ל קרם פרש

3 ביצים

40 גר' קורנפלור

135 גר' סוכר

1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

לבצק:

בקערת המערבל מערבבים יחד את הקמח עם החמאה שחתכנו לקוביות.

מערבבים בפולסים קטנים. מוסיפים את הסוכר, סוכר וניל וקורט מלח,

מערבבים שוב ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול את החלב.

משמנים תבנית קפיצית. מרפדים את התבנית עם הבצק.

מכניסים לקירור במשך חצי שעה.

דוקרים מעט בעזרת מזלג את תחתית התבנית.

למלית:

מערבבים בקערה יחד את הגבינה, הקרם פרש, חלמוני הביצים,

הקורנפלור, הסוכר, גרידת הלימון וסוכר וניל.

בקערה אחרת מקציפים לקצף חזק את החלבונים עם קורט מלח. מקפלים

אותם לתוך בלילת הגבינה.

שופכים את הבלילה מעל הבצק. מכניסים לתנור ואופים במשך ארבעים דקות.

מוציאים את התבנית מן התנור וממתינים חמש דקות. מניחים רשת מעל

התבנית והופכים. מסננים בצורה זאת במשך עשר דקות וכך המלית תשאר יציבה.

מעבירים לצלחת הגשה. מעטרים מעט באבקת סוכר.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 92
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן