נזיד בקר בנוסח בורגונדי (boeuf bourgignon)

6 מנות

זמן ההכנה: 15 דקות

זמן בישול: שעה

מצרכים:

800 גר' בשר בקר

100 גר' חזה אווז/בקון

1 ליטר יין

2 בצל קצוצים דק

1 שן שום מקולף

6 גזרים פרוסים

250 גר' פטריות

1 בוקה גרני (כרישה, פטרוזיליה, עלי סלרי, עלה דפנה, טימין )

12 בצלי פנינה מקולפים

50 גר' חמאה /3 כפות שמן

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

חותכים את הבשר לקוביות.

חותכים את חזה האווז/בייקון לרצועות.

מחממים בסיר את החמאה/שמן ומזהיבים את קוביות הבשר יחד עם רצועות חזה אווז /בייקון. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת הפטריות ומקפיצים מעט. מפזרים מעל את הקמח, מערבבים ומזהיבים מעט. שופכים מעל את היין. מוסיפים את שן השום, פרוסות הגזר ואת הבוקה גרני. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. סוגרים את סיר ומרגע שהפקק של סיר הלחץ מסתובב מבשלים כ שעה.

**זהירות לא לשכוח לשחרר את הלחץ לפני פתיחת הסיר**

**אם לא משתמשים בסיר לחץ אז יש להביא לרתיחה ואז להנמיך את האש (יש לשמור על בעבוע )ולהמשיך לבשל כשלוש שעות או עד שהבשר מתרכך.







שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 92
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן