כיום ניתן להשיג אספרגוס כל השנה. אפשר להכין אותו מאספרגוס ירוק או לבן. ישנה אפשרות להגיש מרק זה חם או קר. בהכנה הזו טעמו של האספרגוס מאוד מובלט.
4 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן בישול: 20 דקות
מצרכים:
חבילת אספרגוס לבן או ירוק
חצי ליטר ציר עוף או ציר ירקות
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כפות חלב
1 כף קורנפלור
קרם פרש לקישוט
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל גרוס
אופן ההכנה:
אם משתמשים באספרגוס עבה יש צורך לקלף את הקליפה הנוקשה. שוטפים אותם ומסננים. חותכים מן הגבעולים את הקצוות העליונים באורך כ-3 ס"מ, מניחים בצד.
פורסים את הגבעולים לפרוסות דקות. בסיר קטן מרתיחים מים עם כפית מלח גס. כשהמים רותחים מוסיפים את קצוות האספרגוס ומבשלים כ – 3 דקות. מסננים מיד ושמים במי קרח על מנת לשמור על צבעם.