מרק קטיפתי של עדשים ירוקות

4 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן בישול: 40 דקות
מצרכים:
1/4 ליטר ציר ירקות או עוף
1/4 כפית חומץ בן יין אדום
100 מ"ל שמנת (אם כשר אז שמנת צמחית)
50 גר' סלרי עלים חתוך לקוביות
30 גר' גזר חתוך לקוביות
1 שן שום
1 כף שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
200 גר' עדשים ירוקים שטופים
כמה גבעולי פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
1/8 חבילת פטרוזיליה קצוצה
100 גר' חזה אווז מעושן
1 כף שמן
2 פרוסות לחם או חלה
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את הסלרי, הגזר והבצל ומבשלים עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את העדשים השטופות, מערבבים ומבשלים כ – 3 דקות.
מוסיפים את ציר העוף/ירקות, את שן השום ואת גבעולי הפטרוזיליה. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ – 30 דקות. בודקים שהעדשים רכות. שומרים כמה עדשים לקישוט. טוחנים את המרק למרקם אחיד. מוסיפים את השמנת ואת החומץ. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. כדי לקבל מרקם חלק מעבירים את המרק במסננת דקה.
לפי ההגשה. חותכים את הלחם לקוביות וכך גם את חזה האווז. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את קוביות הלחם עד שהן זהובות. מניחים אותן על ניר סופג ושומרים בצד. באותה המחבת מטגנים את קוביות חזה האווז.
מוזגים את המרק לקערות, מעל מניחים את קוביות הלחם וחזה האווז. מפזרים מעל כמה עדשים ופטרוזיליה קצוצה.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 106
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
פרסומות
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן