מרק טבעוני אם מחליפים את ציר העוף בציר ירקות
4 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן בישול: 30 דקות
מצרכים:
4 כרישות (כולל החלק הירוק )
2 בטטות
1 בצל
3 גזרים
1 ליטר ציר עוף
1 עלה דפנה
1 קופסה קרם קוקוס
2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
מלח גס ופלפל שחור גרוס
מעט עירית קצוצה
אופן ההכנה:
קולפים ושוטפים היטב את הירקות.
את הבטטות חותכים לקוביות. פורסים את הכרישות ואת הגזר. קוצצים את הבצל.
מחממים בסיר את שמן הזית /שמן קוקוס, מוסיפים את הירקות ומקפיצים כ-5 דקות.
מוסיפים את ציר העוף, את עלה הדפנה ומביאים לרתיחה. ממליחים וממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהירקות מתרככים
(בערך 20 דקות )
כשהירקות רכים מוציאים את עלה הדפנה וטוחנים יחד עם קרם הקוקוס. מפלפלים לפי הטעם. אם לטעמכם המרק סמיך ניתן להוסיף ציר או מים.
מגישים בקערות ומעטרים במעט עירית קצוצה