מאפה של עגבניות, תפוחי אדמה ובצלים

6 מנות

זמן ההכנה: 15 דקות

זמן אפיה: שעה ורבע

מצרכים:

1 קג' עגבניות גדולות

6 תפוחי אדמה בינוניים

2 בצלים

3 שיני שום

1 זר טימין

150 מ"ל שמן זית

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 210 מעלות (7-8). מקלפים את התפוחי האדמה, שוטפים אותם ומייבשים אותם. פורסים אותם לפרוסות אחידות. מקלפים את הבצלים ופורסים אותם לפרוסות. שוטפים את העגבניות ופורסים אותם (לגובה) לפרוסות בגודל שווה לשאר הירקות. מקלפים את שיני השום וכותשים אותם.

משמנים תבנית חסינת אש, מסדרים את פרוסות הירקות לפי סדר (תפוחי אדמה, עגבניה, בצל) וחוזרים שוב תוך שאנו מהדקים היטב את הפרוסות. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומפזרים מעל את השום הכתוש והטימין. שופכים מעל את שמן הזית ומכניסים לתנור. אופים במשך 30 דקות ואז מנמיכים את התנור לחום של 150 מעלות (4-5) וממשיכים לאפות עוד 45 דקות.

מגישים חם לצד דגים או בשר על האש.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 107
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן