מאפה רוקפור ואגסים

6 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן אפיה: 45 דקות
מצרכים:
200 גר' גבינת רוקפור
2 אגסים
3 ביצים
200 גר' קמח
1 שקית אבקת אפיה
50 גר' גבינה צהובה מגוררת
150 מ"ל שמנת
80 מ"ל שמן
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לפורר את גבינת הרוקפור בעזרת מזלג. טורפים בקערה את הביצים, בהדרגה מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה עד קבלת מרקם חלק.
מוסיפים את השמנת ואת השמן תוך כדי ערבוב ולבסוף מוסיפים את גבינת הרוקפור והגבינה הצהובה. מפלפלים ומערבבים שוב. מקררים במשך כשלושים דקות.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות (טרמוסטט 6).
מקלפים את האגסים, מוציאים את הליבה ואת הגרעינים. חותכים אותם לקוביות. מיבשים את הקוביות בעזרת נייר סופג. מוסיפים אותם מיד לבצק (למניעת השחרה).
משמנים תבנית אנגליש קייק ושופכים את הבצק בתוכה. מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות. בודקים בעזרת סכין אם העוגה אפוייה. להב הסכין צריך להיות מעט לח. מצננים במשך שלושים דקות לפני שמעבירים לכלי הגשה.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

 

גיליון החודש
שער מגזין 84
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן