מאפה חצילים עם רוטב עגבניות

4 מנות

זמן ההכנה: רבע שעה

זמן אפיה: 90 דקות

מצרכים:

4 חצילים

2 בצלים

5 שיני שום קצוצות

4 ביצים

לרוטב:

3 עגבניות

4 בצלים ירוקים

טבסקו

1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה

1/2 חבילה נענע קצוצה

פלפל גרוס

שמן זית

2 כפות חומץ בין יין

אופן ההכנה:

שוטפים את החצילים ומקלפים אותם חצי חצי. חותכים לקוביות. מקלפים ופורסים את הבצלים. במחבת סוטאג' מקפיצים את קוביות החצילים עם שלוש כפות שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים את שיני השום הקצוצות. מערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה כחצי שעה או עד קבלת מסה הדומה לקומפוט. מצננים. כשהמסה קרה מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים. מחממים תנור לחום של 180 מעלות (6). משמנים תבנית קייק ושופכים את מסת החצילים. אופים במשך שעה. בתום האפיה בודקים אם מוכן בעזרת סכין, אם היא יבשה אז זה מוכן.

לרוטב עגבניות:

מקלפים ומגלענים את העגבניות. חותכים אותם לקוביות. קוצצים דק את הבצלים הירוקים. מניחים את הכל בקערה. ממליחים ומלפלים. מוסיפים את החומץ, כמה טיפות טבסקו, את עשבי התיבול ומכסים בשמן זית.

 

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 95
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן