לזניה תרד וגבינת עזים

6 מנות

זמן ההכנה: 25 דקות

זמן אפיה: 40 דקות

מצרכים:

50 גר' חמאה

1 חבילה שטופה של תרד טרי

200 גר' גבינת עזים מסוג בושה

4 כפות שמן זית

12 דפי לזניה

1 בצל קצוץ

פלפל שחור ומלח גרוס

כוס רוטב בשמל

100 גר גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

במחבת מחממים את שמן הזית והחמאה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומקפיצים כ – 10 דקות על אש בינונית. מצננים.

בינתיים בסיר מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח ומבשלים בהם את דפי הלזניה לפי הוראות היצרן. כשדפי הלזניה מוכנים מסננים אותם היטב.

מחממים בסיר מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התרד ומבשלים אותם כחמש דקות. מסננים ומייבשים אותם במחבת חמה תוך כדי ערבוב בלי לשרוף אותם. תהליך זה מאפשר את ייבושם. ממליחים ומפלפלים.

בתבנית חסינת אש מסדרים שכבה של עלי לזניה, מעל תרד ובצל, פרוסות גבינת עזים ורוטב בשמל, חוזרים שוב על התהליך עד גמר המצרכים.

מעל מפזרים את הגבינה המגוררת.

אופים בתנור במשך חצי שעה בחום של 180 מעלות.

רוטב בשמל:

מצרכים:

 30 גר' חמאה

2 כפות קמח

1/2 ליטר חלב

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים מחוץ לאש את הקמח. מערבבים עד קבלת עיסה הומוגנית. תוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב ומחזירים לאש. מערבבים עד שהרוטב מסמיך.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 92
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן