6 מנות
זמן ההכנה: 30 דקות
זמן אידוי לכרובית: 15 שעה
זמן אפיה: 30 דקות
מצרכים:
1 כרובית
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
רוטב בשמל:
30 גר' חמאה
2 כפות קמח
1/2 ליטר חלב
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
חותכים את עלי הכרובית, מפרקים את תפרחת הכרובית לחלקים ושוטפים אותם. אם יש כלי אידוי מניחים את תפרחת הכרובית בה. בסיר מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים מניחים את כלי האידוי ומאדים את הכרובית עד שהיא מתרככת. במקביל מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים מחוץ לאש את הקמח ומערבבים עד קבלת עיסה הומוגנית. תוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב ומחזירים לאש. מערבבים עד שהרוטב מסמיך. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל גרוס. מוסיפים לרוטב בשמל את הגבינה הצהובה ומערבבים עד קבלת מרקם חלק. משמנים תבנית חסינת אש, מניחים בה את תפרחת הכרובית ומעל שופכים את רוטב הבשמל כדי לכסות את הכרובית. מחממים תנור לחום של 180(6) מעלות ואופים את הכרובית במשך חצי שעה.