כבדי עוף לצד מישמשים מקורמלים

4 מנות

זמן ההכנה: חצי שעה

זמן בישול: חצי שעה

מצרכים:

600 גר' כבדי עוף

12 מישמשים לא בשלים

4 בצלי שאלוט קצוצים

300 גר חיטה

3 כפות חומץ בלסמי

1 כפית סוכר

50גר' מחמאה /חמאה

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

שוטפים את המישמשים, חוצים אותם לשניים ומגלענים אותם.

מחממים בסיר מים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החיטה ומבשלים במשך עשר דקות.  מסננים את החיטה.

במקביל ממיסים המחמאה/חמאה בשתי מחבתות ומוסיפים.

במחבת אחת מניחים את המישמשים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מפזרים מעל את הסוכר.  מקרמלים את המישמשים במשך שבע עד שמונה דקות כשמדי פעם הופכים אותם בזהירות.

במחבת השני מזהיבים את בצלי השאלוט, מוסיפים את כבדי העוף, ממליחים ומלפלים לפי הטעם. מקפיצים אותם במשך שבע עד שמונה דקות על אש גבוהה.

כשהכבדים מוכנים מניחים אותם תבנית שמעט חיממנו אותה מראש. שופכים בתוך המחבת את חומץ הבלסמי, בעזרת כף מעץ מגרדים את תחתית והדפנות של המחבת.  שופכים מעל הכבדים.

על צלחת הגשה מניחים מעט כבדים, לצד מישמשים והחיטה המבושלת. זולפים מעל מרוטב הכבדים.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 107
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן