טארט אגסים וקרם שקדים

תבנית פאי  מתפרקת בקוטר 26 ס"ממשומנת
חום אפיה:בינוני (180 מעלות )

המצרכים:

11/4 כוסות קמח
2 שקיקים סוכר וניל
1 כפית לימון מורד
100 גר' חמאה קרה ,חתוכה לקוביות
1 חלמון
2 כפות מים קרים

למלית:

3 אגסים גדולים או לחילופין 6 קטנים
מיץ לימון
100 גר' שקדים מולבנים
1/3 כוס סוכר
70 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה +1 חלבון
1 כפית ליקר שקדים

לזיגוג

3 כפות ריבת משמשים
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

להכנת הבצק: שמים בקערת מעבד המזון את הקמח,הסוכר וניל,קליפת הלימון והחמאה.מערבבים בפולסים קצרים.עד קבלת בצק פירורי.מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד ,מוסיפים את המים ומערבבים עד קבלת בצק הומוגני.משטחים את  הבצק בתבנית ושומרים במקרר כ 30 דקות.
מחממים את התנור.
להכנת המלית:קולפים את האגסים וחוצים אותם לשניים.משפשפים את חצאי האגסים במיץ לימון. בעזרת סכין חדה פורסים את האגסים לפרוסות דקות.משאירים את הפרוסות מהודקות.
שמים את השקדים יחד עם הסוכר במכל מעבד המזון וטוחנים יחד.מוסיפים את החמאה ומערבבים בלחיצות קצרות.טורפים את הביצה והחלבון. מוסיפים את הליקר שקדים .ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה.
מוציאים את התבנית מהמקרר .בעזרת מזלג מחוררים את הבצק.
על הבצק יוצקים את תערובת השקדים ומחליקים ב גב כף.בעזרת סכין מרימים את חצאי האגסים ומסדרים מעל הפאי.מסדרים אותם בעיגול על התערובת השקדים כש הקצוות הצרים פונים למרכז.אופים כ 50-55 דקות עד שמלית השקדים משחימה יפה והמרכז יציב למגע. מצננים במשך 10 דקות.
בינתיים מכינים את הזיגוג .בסיר קטן,מערבבים את הריבה עם מיץ הלימון.כל זאת על להבה נמוכה ועד שהריבה נמסה.מברישים את הפאי בעזרת מברשת.מצננים
בתאבון
20150430_080051

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 106
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
פרסומות
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן