חלום ליל סתיו

אם גם אתם הרגשתם שמתחיל להחשיך מעט יותר מוקדם, שלבוקר לוקח עוד כמה דקות להתבהר – אתם לא טועים, אמנם חמים אבל פנינו אל הסתיו.
לפי הפילוסופיה הסינית האלמנט הנוכח בסתיו הוא המתכת שמייצגת ארגון, סדר, גבולות, הפרדה ומקושר לצבע הלבן, לריאות ולמעי הגס.
זוהי תקופה טובה לסיים פרוייקטים שהחלו לאורך האביב והקיץ ולקצור את הפירות של העבודה הקשה, וגם להתחיל להתכוונן לפעולות או משימות של עבודה עצמית או בכלל עם נגיעה יותר פנימית.
הריאות מקושרות לרגש של השחרור, LET GO, מה שעלול להיות מעט מאתגר עבור אוהבי הקיץ, אפילו לשחרר את הקיץ החופשי והפתוח לטובת הסתיו היותר מתכנס ומסתגר שמגיע.
לא במקרה בימים אלו אנו גם בשלהי תקופת החגים – תחילת שנה עברית, יום כיפור וחג הקציר, באוירה ששמה השני הוא תקופת חשבון נפש, להשאיר מאחור את מה שאין לו מקום יותר בחיינו כדי אפשר לדברים חדשים וטובים יותר להכנס.
המשמעות של החיבור בין הריאות והמעי הגס בהקשר הזה היא מופלאה,
הריאות מכניסות אויר נקי, חדש, אנרגיה חדשה אל הגוף והמעי הגס מאפשר ניקוי של כל מה שהאדם אינו זקוק לו יותר.
כאשר האנרגיה הזו נמצאת בהרמוניה ובאיזוןמתאפשרת הגדילה.
פיזית ומנטלית.
עבודה על המקום הזה של המעבר אל הסתיו וקבלת אנרגיית השחרור הזו לכיוון ההסתגרות של החורף יכולה להגיע בצורה נפלאה דרך הנשימה, זהו זמן טוב מאוד לתרגל צ'י קונג/ טאי צ'י למשל,
טכניקת אימון מיוחדת המבוססת על תנועות איטיות וזורמות המאפשרת תשומת לב לגוף ולנשימה לשם הרפיית המתח השרירי בגוף, שיפור והגברת החיוניות, היציבה, הגמישות, הרוגע ומניעת מחלות.

 דרך נוספת לתמוך במעבר אל הסתיו הוא כמובן על ידי תזונה שתומכת בריאות שתפקידן לפזר את הצ'י והנוזלים לכל הגוף ובמעי הגס שאחראי על פינוי הפסולת.
לכן למשל נרצה לצרוך מזונות לבנים עם מעט חריפות למשל קולורבי, בצל, שום, צנון
 ומזון שיתמוך בפעולת הריקון וימנע עצירות שכולל סיבים תזונתיים כמו שיבולת שועל, אורז מלא, חיטה מלאה ועוד,
ונרצה להימנע מיובש על ידי לחלוח עם זרעים, אגוזים, שמן זית ועוד.
נאכל מזון מעט יותר חמים מאשר בקיץ ונבשל זמן ארוך על אש נמוכה.

רעות מויאל l רפואה סינית וטיפולי מגע לנשים בשוהם l 050-9293378


שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 97
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן