דג סלמון עם שני סוגי כרוב

4 מנות

זמן ההכנה: חצי שעה

זמן בישול: חצי שעה

מצרכים:

2 חתיכות סלמון נורבגי (200 גר' כל אחד)

500 גר' כרוב ניצנים

4 עלי כרוב קייל

1 לימון

3 בצל שאלוט

75 גר' מאה

150 מ"ל יין לבן

30 מ"ל סירופ מייפל

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

יש לקלף ולקצוץ את בצלי השאלוט. בסיר קטן ממיסים 30 גר' חמאה ומוסיפים את בצלי השאלוט. מבשלים עד שהם שקופים, מוסיפים את היין ומצמצמים לשני שליש. סוחטים את הלימון ומעבירים את המיץ דרך מסננת דקיקה. מוסיפים את מיץ הלימון לסיר. מוסיפים את יתר החמאה שחתכנו לקוביות קטנות בהדרגה. מקציפים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. שומרים על חום בצד.

אם משתממשים בכרוב ניצנים טרייים יש לקטום את הקצה ולחתוך אותם לרביעיות. מביאים סיר מים לרתיחה, מוסיפים את כרוב הניצנים ומבשלים אותם כעשר דקות. מסננים ומקפיצים אותם במחבת סוטאג' במשך שלוש דקות. מעבירים אותם לקערה.

שוטפים את עלי הקייל. חותכים אותם לשלושה חלקים. מקפיצים אותם במחבת סוטאג' עם יתר שמן הזית במשך חמש דקות. מוסיפים את כרוב הניצנים. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ושומרים בצד.

חותכים את הסלמון לקוביות. מקפיצים אותן עם סירופ המייפל תוך כדי ערבוב.

מניחים את תערובת הירקות על צלחת הגשה, מעל מניחים את קוביות הסלמון ומעל זולפים את רוטב הלימונים.

*ניתן להשתממש בכרוב ניצנים קפואים. יש לבשלם לפי הוראות היצרן ואז כשהם קרים לחתוך אותם לארבע.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 92
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן