גראטן של דלעת עם חלב קוקוס

4 מנות
זמן הכנה:20 דקות
זמן אפיה:45 דקות
מצרכים:
1 דלעת קטנה
4 תפוחי אדמה בינוניים
250 מ"ל חלב קוקוס
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
2 כפות שמן
2 שיני שום
1 חתיכת שורש ג'ינג'ר (זנגוויל)(5 ס"מ)
1 כף כוסברה יבשה
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לקלף את הדלעת ולחתוך אותה לשניים, להוציא את הגלעינים ולחתוך לקוביות. יש לקלף גם את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לקוביות. בסיר שמים את קוביות הירקות ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות או עד שיתרככו.
מחממים את התנור לחום של 210 מעלות (7).
יש לחתוך דק את שיני השום ואת שורש הג'ינג'ר. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומזהיבים אותם תוך כדי ערבוב. יש להזהר לא לשרוף אותם.
כשהירקות מוכנים, מסננים אותם ומעבירים אותם לקערה, בעזרת מועך פירה מועכים אותם עד קבלת פירה גס. מוסיפים את תערובת השום והג'ינג'ר ואת הכוסברה. מפלפלים וממליחים לפי הטעם. מערבבים שום ומוסיפים את חלב הקוקוס. יש לערבב עד קבלת מרקם אחיד.
משמנים תבנית חסינת אש, שופכים את התערובת ומפזרים מעל את הגבינה. מכניסים לתנור ואופים כשלושים דקות או עד שהגרטאן זהוב.
*ניתן להגיש את המנה הזו עם סלט ירוק או כתוספת למנת דג.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 107
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן