גלילות עגל ממולאות(Paupiettes de veau)

4 מנות

זמן ההכנה: 25 דקות

זמן בישול: 30 דקות

מצרכים:

4 אסקלופים (שניצל)

למלית:

2 כפות שמן זית או 30 גר' חמאה

2 בצלי שאלוט קצוצים

1 שן שום כתושה

250 גר' בשר טחון

1 ביצה

2 כפות יין לבן יבש

3 כפות פירורי לחם

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל טחון

לרוטב:

4 כפות שמן זית או 30 גר' חמאה מזוקקת

1 בצל קצוץ

1 גזר חתוך לקוביות

1 ראש סלרי חתוך לקוביות

100 מ"ל יין לבן יבש

2 כפיות רסק עגבניות

1 עלה דפנה

350 מ"ל ציר בקר

3 כפיות צלפים

אופן ההכנה:

למלית:

מחממים את שמן הזית ומאדים את בצלי השאלוט על אש נמוכה, עד שהם מתרככים (ללא השחמה).

מוסיפים את השום ומאדים עוד 2 דקות ומניחים להצטנן.

בקערה שמים את שאר חומרי המלית ומוסיפים להם את תערובת בצלי השאלוט ושום. מערבבים היטב ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל טחון.

על משטח עבודה מניחים אסקלופ ומורחים עליו מלית בשכבה אחידה. משאירים שוליים צרים מכל הצדדיים. מקפלים ומגלגלים לגליל וקושרים בעזרת חוט מטבח במרווחים שווים. חוזרים על הפעולה עד שכל הגלילים מוכנים.

לרוטב:

מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומאדים בה את הבצל, הגזר והסלרי. מבשלים על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים. לאחר מכן מגבירים את האש ומזהיבים מעט את הירקות. מניחים אותם בצלחת.

באותה המחבת מחממים 2 כפות שמן זית וסוגרים את גלילות הבשר מכל צדדיהן ומוציאים אותן על צלחת.

מוסיפים למחבת את היין ומביאים לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות ועלה דפנה, מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מחזירים את הירקות וגלילות הבשר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ – 15 דקות.

מוציאים את הגלילות בצד במקום חם. מוסיפים לרוטב את הצלפים.

ממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מצטמצם בחצי.

פורסים את הגלילות ויוצקים מעל את הרוטב.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 97
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן