6 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן אפייה: שעה
מצרכים:
12 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לפלחים
6 בטטות גדולות חתוכים לפלחים
עשבי פרובנס
מלח פלפל שחור גרוס
6 שיני שום כתוש
שמן זית
50 גר' חמאה חתוכים לקוביות (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
לקלף את תפוחי האדמה והבטטות ולחתוך לפלחים.
לשים אותם בקערת מים קרים. ליבש היטב ולהניח אותם בתבנית אפייה. לפזר מעל את עשבי פרובנס, השום, המלח והפלפל. לזלף מעל שמן זית. לערבב היטב. אם משתמשים בחמאה יש להניח אותה מעל התפודים.
לחמם את התנור לחום של 250 מעלות. להכניס את התבנית לתנור ולאפות עד ההשחמה ושהתפודים רכים מבפנים וקראנצ'ים מבחוץ.