4 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן בישול: 45 דקות
מצרכים:
3 שיני שום
500 גר' גזרים צבעוניים
2 כפות שמן זית
2 בצלים
2 כפות פטרוזיליה
500 גר' אפונה טריה
עוף מחולק או 4 כרעיים
2 ענפי טימין
3 עגבניות
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
קולפים את הבצל וקוצצים דק. מקלפים את השום, שמים במכתש וכותשים עם מלח ופלפל הגרוס. מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות קטנות. חותכים את הגזרים למקלות. מקלפים את האפונה. מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את חלקי העוף ומזהיבים אותם מכל צד. כשהעוף זהוב מוסיפים את הבצל, השום והטימין. ממשיכים להזהיב ואז מוסיפים את העגבניות, מכסים ומבשלים על אש בינונית כ– 10 דקות. מוסיפים את הגזרים ואת האפונה. מכסים במים (אפשר גם בציר עוף) ומכסים. מבשלים על אש קטנה במשך שלושים דקות. לפני ההגשה מורידים את המכסה ומצמצמים את מיצי הבישול. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.