6 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן אפיה של קונפי שום: 40 דקות
זמן בישול הרוטב: 15 דקות
זמן צליית הבשר: 40 דקות
מצרכים:
קונפי שום
20 שיני שום
1 כף דבש
3/4 כוס שמן זית
3 גבעולי תימין
1/2 כפית מלח גס
רוטב בלסמי
3/4 כוס חומץ בלסמי
2 כפות סוכר חום
לרוסטביף
1/4 כוס שמן זית
1 ק"ג אנטרקוט בקר
2 כפות חרדל גרעינים
2 כפות חרדל רגיל
4 שיני שום פרוסות דק
עשבי תיבול
מלח גס
אופן ההכנה:
לקונפי שום: מחממים תנור מראש ל180 מעלות. שמים בתבנית את כל החומרים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 40 דקות.
לרוטב: שמים בסיר את החומץ והסוכר. מצמצמים כ 15 דקות.
מגבירים את חום התנור,
כמה שעות לפני צליית הבשר מורחים אותו עם החרדלים ומשפדים אותו עם השום.
מחממים שמן במחבת וסוגרים את הבשר מכל צדדיו. מעבירים לתבנית צלייה ומכניסים לתנור ל30 דקות.
מוציאים, מכסים ברדיד אלומיניום ומחכים 10 דקות.
להגשה:
מתבלים את הנתח ופורסים דק. מסדרים בצלחת עם הקונפי שום ומזליפים רוטב מעל.