קלפוטי שזיפים

6 מנות

זמן ההכנה: 5 דקות

זמן אפיה: 35 דקות

מצרכים:

30 גר' קמח

50 גר' חמאה

150 מ"ל חלב

40 גר' אבקת שקדים

3 ביצים

60 גר' סוכר

400 גר' שזיפים אדומים

אופן ההכנה:

בעזרת חתיכה קטנה של חמאה משמנים תבנית עם דפנות גבוהים.

חותכים את השזיפים לשניים ומוציאים את הגלעין. מסדרים אותם בתבנית כשהם צמודים אחת לשני, כשהחלק הפנימי (הצד של הגלעין) כלפי מעלה.

ממיסים בסיר את החמאה. בקערה מערבבים את הביצים יחד עם הסוכר ומערבבים עד קבלת מרקם בהיר ותפוח.

מוסיפים לקערה את החמאה המומסת, הקמח, אבקת השקדים והחלב. מערבבים היטב.

שופכים את המלית מעל השזיפים ואופים במשך 35 דקות בחום של 180 מעלות. מגישים כשהקלפוטי פושר.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 144
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן