4 מנות
זמן ההכנה: חצי שעה
זמן האפיה: 40 דקות
מצרכים:
4 קישואים עגולים
2 ביצים
1 קופסא של טונה במי מלח
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
300 מ"ל חלב
30 גר' קמח
60 גר' חמאה
20 גר' פירורי לחם
אגוז מוסקט מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לבשל ביצה אחת במים מלוחים רותחים במשך עשר דקות, ואז יש לקרר את הביצה במים קרים, יש לקלפה ולקצוץ אותה.
שוטפים את הקישואים, מורידים את החלק העליון (כובע), בעזרת כפית פריזאין מרוקנים את הקישואים. קוצצים ושומרים את התוכן בצד.
מכינים רוטב בשמל. ממיסים את 30 גר' החמאה בסיר חסין אש, מוסיפים את הקמח ומערבבים. בהדרגה ותוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב. ממשיכים לערבב עד שהרוטב מתעבה. מתבלים במעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל גרוס.
מוסיפים לרוטב את הביצה הקצוצה, את גבינת הפרמזן, את הטונה המסוננת, את תוכן הקישואים ולבסוף את הביצה הנוספת. מערבבים היטב.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
ממלאים את הקישואים עם המלית. מסדרים אותם על תבנית. מפזרים מעל את פרורי הלחם. חותכים את שארית החמאה לקוביות קטנות ושמים כמה קוביות חמאה על כל כל קישוא. מכסים עם כובעי הקישואים. שופכים בתחתית התבנית 150 מ"ל מים. אופים בתנור במשך ארבעים דקות.