עוגת פרג ותפוזים

תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ קפיצית

זמן ההכנה: 15 דקות

זמן אפיה: 60 דקות

מצרכים:

4 תפוזים

170 גר' חמאה רכה

150 גר' סוכר

100  גר' קמח תופח

75 גר' שקדים טחונים

20 גר' פרג

4 ביצים

4 כפות ריבת תפוזים

1 כף שמנת 42%

קורט מלח

אופן ההכנה:

לחמם את התנור לחום של 150 מעלות.

יש להפריד בין החלמונים והחלבונים. בקערת המערבל מקציפים את החלמונים עם 80 גר' סוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את החמאה,השמנת, הקמח והשקדים הטחונים. מערבלים עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הפרג ומערבלים שוב. מוסיפים גרידה של קליפת תפוז אחד ואת המיץ שלה. מערבבים שוב עד קבלת מרקם חלק.

מקציפים את החלבונים יחד עם קורט מלח עד קבלת קצף יציב. תוך כדי הקצפה מוסיפים את יתר הסוכר בהדרגה.

מקפלים את הקצף לתוך הבצק עד קבלת מרקם חלק.

פורסים את יתר התפוזים לפרוסות דקות. לוקחים נייר אפייה ומורחים מעליו שכבה דקה של חמאה, מכסים בעזרתו את התבנית ומרפדים את התחתית והדפנות בפרוסות תפוזים.

שופכים את הבצק מעל, מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך שעה. העוגה מוכנה שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים 15–20 דקות. הופכים את העוגה על צלחת הגשה. מחממים מעט את הריבה ושופכים מעל התפוזים.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 148
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן