יש להכין את העוגה יום לפני
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן בישול: 10 דקות
מצרכים:
לשכבת שוקולד:
250 גר' שוקולד
50 גר' סוכר
150 גר' חמאה
5 כפות מים
2 חלמונים
150 מ"ל חלב
2 כפיות וניל
24 ביסקוטים
לשכבת תותים
500 גר' תותים
50 גר' סוכר
לשכבת הקצפת
1 שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
לשכבת השוקולד:
בשלב הראשון מכינים קרם אנגלז: מביאים לרתיחה בסיר את החלב, הסוכר והווניל. טורפים בקערה את החלמונים. כשהחלב חם שופכים אותו מעל החלמונים תוך כדי ערבוב ומחזירים לסיר. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד קבלת קרם. בסיר נוסף מניחים את השוקולד עם חמש כפות מים וממיסים אותו על אש קטנה. כשהשוקולד נמס מוסיפים תוך כדי ערבוב את החמאה עד קבלת קרם חלק. מוסיפים את השוקולד לקרם אנגלז ומערבבים היטב. מרפדים את הדפנות והתחתית של תבנית קפיצית עם הביסקוטים (כדי שיעמדו צפופים זה לזה בלי ליפול פשוט טובלים בכל פעם את הביסקוט בקערה עם מים וכף ליקר תפוזים), שופכים מעל את הקרם שוקולד ומכניסים למקרר למשך לילה. למחרת שוטפים את התותים, שמים אותם בקערה ומפזרים מעל את הסוכר ומערבבים. משהים כשעתיים. מסדרים את התותים מעל קרם השוקולד. מקציפים יחד את השמנת המתוקה וסוכר הוניל עד קבלת קצפת יציבה. שופכים את הקצפת מעל התותים ומישרים. מכניסים כשעתיים למקרר ומגישים.