8 מנות
זמן ההכנה: חצי שעה
זמן אפיה: 40 דקות
מצרכים:
1 אננס גדול
360 גר' סוכר
4 ביצים
150 גר' קמח
200 גר' חמאה מומסת
1 כף תמצית וניל איכותי
2 דפי זהב למאכל
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות (6)
בסיר קטן מכינים קרמל, שמים בסיר את מחצית מכמות הסוכר עם חמש כפות מים. מבשלים על אש גבוהה בלי לערבב עד קבלת קרמל זהוב. שופכים מיד את הקרמל לתבנית קפיצית תוך כדי טילטול כדי שהקרמל יכסה את פני שטחה של התבנית.
מקלפים את האננס, פורסים אותו לפרוסות. מוציאים את הליבה. חותכים כל פרוסה למשולשים.
את המשולשים מסדרים על תחתית התבנית ומסדרים גם משולשים על הדפנות כשפעם המשולש מעלה ופעם מטה.
בקערת המקסר מניחים את הביצים עם יתר הסוכר ומקציפים אותם, תוך כדי הקצפה מוסיפים את הקמח, תמצית הוניל והחמאה המומסת עד קבלת מסה אחידה ואוורירית. שופכים את הבצק בתבנית. אופים במשך שלושים וחמש עד ארבעים דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה.
מצננים את העוגה במשך חצי שעה ומעבירים אותה לצלחת הגשה. מפזרים מעל את עלי הזהב המפוררים.
*אפשר להחליף את הקמח בקמח תפוחי אדמה
*במקום עלי הזהב אפשר להשתמש באבקת זהב