4 מנות
זמן ההכנה: 10 דקת
זמן בישול: 30 דקות
מצרכים:
4 פראסה (רק החלק הלבן) פרוס דק
2 תפוחי אדמה חתוך לקוביות קטנות
150 מ"ל חלב
2 כפות שמנת 42%
1 חלמון
2 כפות פסטו
30 גר' חמאה
3 כוסות מים
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים מיד את הירקות. מקפיצים שתי דקות. מוסיפים את החלב ואת המים. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
אחרי חצי שעה טוחנים את המרק עד קבלת מרקם חלק.
מערבבים יחד את השמנת, החלמון והפסטו. שופכים למרק תוך כדי ערבוב.
ניתן להגיש את המרק עם קרוטונים










