4 מנות
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 45 דקות
מצרכים:
1 ק"ג פלפלים אדומים
1/2 ליטר ציר ירקות
15 מ"ל רסק עגבניות
1 כף שמן זית
2 שיני שום
1 בצל
1/2 כפית פפריקה מתוקה
50 גר' גבינת מסקרפונה
1/2 כפית סוכר או סירופ אגבה
חופן עלי פטרוזיליה או עלי בזיליקום קצוצות
אופן ההכנה:
יש לשרוף את הפלפלים בגריל בתנור. לאחר ששרפנו אותם מכל צדדיהם. מוציאים אותם מהתנור. על מנת שיהיה קל לקלוף אותם, מכניסים אותם לשקית ניילון. משהים אותם כמה דקות ואז בזהירות מקלפים את הפלפלים. מוציאים את הגרעינים. מומלץ לקלף אותם מעל קערה על מנת לאסוף את הנוזלים שלהם. חותכים אותם לרצועות.
במקביל מחממים בסיר את שמן הזית ומזהיבים על אש קטנה את השום והבצל הקצוץ דק. מוסיפים את רצועות הפלפלים, רסק העגבניות, ציר הירקות, הסוכר ואת נוזלי הפלפלים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים את הפפריקה וחופן עלי פטרוזיליה או בזיליקום ואת גבינת המסקרפונה. טוחנים לקרם חלק ומטבלים במלח ופלפל.