זמן ההכנה : 15 דקות, זמן בישול : שעה וחצי
מצרכים :
סלסלת פטריות מסוג שמפיניון
סלסלת פטריות יער
5 פטריות פורטובלו גדולות
100 גר' פטריות סיניות שחורות יבשות
100 גר' פטריות מלך היער מיובשות
4 בצלי שאלוט קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים
30 גר' חמאה או 2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין אדום
1 ליטר מים
מיכל שמנת בישול אפשר להשתמש גם בשמנת
צמחית
מלח גס ופלפל שחור גרוס
להגשה:
קרם פרש (לא הכרחי)
קרוטונים
אופן ההכנה:
בלילה הקודם להכנת המרק משרים בכוס מים רותחים את הפטריות היבשות.
חותכים את כל סוגי הפטריות הטריות לקוביות בלי לערבב ביניהן. מחממים סיר ומוסיפים את החמאה
/שמן הזית ומוסיפים את בצלי השאלוט הקצוצים.
מזהיבים קלות ומוסיפים את הסלרי הקצוץ. ממשיכים לבשל על אש חזקה עוד שתי דקות ומתחילים להוסיף
את סוגי הפטריות הטריות כל אחד בנפרד. בכל פעם שמוסיפים זן חדש מקפיצים אותו כ 2- דקות ואז
מוסיפים את הזן האחר.
מוציאים מן המים את הפטריות היבשות וקוצצים אותם דק. מוסיפים אותם לסיר. שופכים מעל את היין,
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. שופכים מעל את המים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר
ומנמיכים את האש. מבשלים על אש קטנה כ – שעה וחצי.
בתום הבישול מתקנים את התיבול לפי הטעם. טוחנים עד מרקם דק וקטיפתי. מוסיפים את השמנת
ומערבבים.
מגישים בקערות אשיות עם כף קרם פרש (אם רוצים) וקרוטונים