6 מנות
זמן ההכנה: 30 דקות
מצרכים:
6 עגבניות חממה קטנות
3 מלפפונים קטנים
קופסת טונה במים מסוננת
1 חלמון
1 כפית חרדל
200 מ"ל שמן זרעי ענבים (לא חובה)
1/2 כף מחית קארי ירוק/צהוב
2 כפות צלפים
צרור עירית קצוץ
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לקלף את המלפפונים ולחתוך אותם לחצי (לאורך) ולהוציא את הגלעינים.
יש להמליח ולהניח אותם במסננת במשך עשרים דקות.
בקערה מניחים את החלמון עם חרדל, מלח ופלפל גרוס. בעזרת מטרפה מתחילים לערבב ולאט לאט מוסיפים את השמן עד קבלת מיונז יציב וקשה. מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים.
בקערת המקסר שמים את הטונה ומפוררים אותו. מוסיפים אותו, את העירית הקצוצה ואת הצלפים למיונז ומערבבים.
שוטפים ומייבשים את העגבניות. חותכים את הכובע ומרוקנים את תוכן העגבניות. ממליחים מעט והופכים אותם על נייר סופג לכמה דקות. בעזרת נייר סופג מיבשים את המלפפונים.
ממלאים את המלפפונים ואת העגבניות עם תערובת הטונה ושומרים בקירור עד ההגשה.