4 מנות
זמן ההכנה: 25 דקות
זמן בישול: 15 דקות
המצרכים:
2 דגי מוסר מפולטים
350 גר' שמפיניונים שטופים
3 עגבניות
100 גר' גבינה לבנה 9%
1 כף חדל גרעינים
1 בצל שאלוט
150 מ"ל יין לבן
1 כף פטרוזיליה קצוה
1 כפית שמן זית
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
יש לחמם את התנור לחום של 210 מעלות (טרמוסטט 7)
יש לקצוץ 100 גר' פטריות לקוביות קטנות.
יש לקצוץ את השאלוט, להניח אותו עם הפטריות הקצוצות והיין בתבנית. להמליח ולפלפל. להניח את התבנית על הגז ולהביא לרתיחה.
להניח את הדגים מעל ולהמליח ולפלפל אותם. להניח מעל התבנית רדיד אלומיניום ולאפות בין 12 ל15 דקות.
במקביל יש לקלף ולגלען את העגבניות. יש לפרוס כמה פרוסות ואת יתר העגבניות יש לחתוך לקוביות קטנות. להוסיף להם מלח ופלפל וכמובן את הפטרוזיליה הקצוצה. לערבב ולשמור בקירור.
יש לפרוס את יתר הפטריות לפרוסות דקות, לחמם במחבת את שמן הזית ולהקפיץ את הפטריות.
כשהדג אפוי, יש להניח אותו על תבנית חמה. את מיצי הבישול יש לטחון עם הגבינה הלבנה. שמים בסיר ומחממים עם החרדל על אש קטנה תוך כדי ערבוב.
מסביב לדג מקשטים בעזרת קוביות העגבניות, מעל הדגים מזליפים מן הרוטב ומעטרים בפרוסות העגבניות. מגישים עם הפטריות.