4 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן בישול: 3 דקות
זמן קירור: שעתיים
מצרכים:
500 גר' תותים
150 גר' סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 דפי ג'לטין
400 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אברת סוכר
אופו ההכנה:
בקערת מים קרים מניחים את דפי הג'לטין (משהים כרבע שעה )
יש לשטוף ואז לחתוך את התותים לחצי. להניח אותם בקערה ולהוסיף להם את הסוכר, תמצית הוניל ואת מיץ הלימון. טוחנים את התותים עד קבלת קולי. מעבירים את הקולי לסיר ומחממים מעט (זהירות לא להביא לרתיחה )ומוסיפים את דפי הג'לטין שסחטנו היטב. לערבב עד קבלת מרקם אחיד.
מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר.
מוסיפים את הקצפת לתערובת התותים בהדרגה ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד. מעבירים לקערות הגשה.
מקררים כשעתיים. לפני ההגשה מקשטים עם תות ומעט קצפת.