מון בלאן נוסח יהודית (Mont Blanc)

מנה אחרונה טעימה על בסיס מרינג, קצפת וקרם ערמונים אבל ניתן למי שלא אוהב ערמונים לקשט בתותים. ממליצה להכין את חומרי המון בלאן יום לפני.

6 מנות
זמן ההכנה: שעה
זמן אפיה: שעתיים

מצרכים:
למרינג:
6 חלבונים
170 גר' סוכר
170 גר' אבקת סוכר
לקרם הערמונים
2 שקיות ערמונים קלויים קלופים (200 גר')
100 גר' סוכר
210 מ"ל מים
1 מקל וניל

לריבת ערמונים:
2 שקיות ערמונים קלויים קלופים (200 גר')
200 גר' סוכר
1 כפית תמצית וניל
200מ"ל מים

לקצפת:
200 מ"ל שמנת מתוקה
80 גר' מסקרפונה
פקק תמצית וניל
25 גר' סוכר
25 גר' חמאה קרה
4-5 תותים
שקיות זילוף
סנטר מסולסל

אופן ההכנה:
למרינג:
מחממים תנור לחום של 90 מעלות. בקערת המיקסר שמים את החלבונים עם מעט סוכר ומתחילים לערבב במהירות נמוכה ולאט לאט מגבירים. כשהחלבונים תופחים מוסיפים בהדרגה את שאר הסוכר ואת תמצית הוניל עד קבלת מסה מבריקה ויציבה.
מניחים על תבנית אפיה ניר אפיה ומציירים עליו עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. מכניסים את מסת המרינג לשקית זילוף, חותכים את הקצה ויוצרים מעל כל עיגול גבעה של מרינג. חוזרים על פעולה זו עד שנגמר המסה. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך שעתיים. מצננים.

לקרם הערמונים:
חוצים את מקל הוניל ובעזרת הסכין מוציאים את הזרעים. שמים בסיר קטן את הסוכר עם המים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הערמונים, מקל הוניל ואת זרעי הוניל. מבשלים עשר דקות על אש גבוהה. כך הסירופ יעטוף את הערמונים ויקרמל אותם מעט. מוציאים את המקל וניל. בעזרת מיקסר (מוט) טוחנים את הערמונים ומוסיפים 100 מ"ל מים רותחים. טוחנים עד קבלת מסה חלקה. מעבירים לכלי ומצננים.

לריבת ערמונים:
טוחנים את הערמונים עד קבלת אבקה דקה. בסיר קטן שמים את הסוכר עם המים, מביאים לרתיחה ומחכים עד שנוצרות בועות בסירופ, מוסיפים את הערמונים הטחונים ואת תמצית הוניל תוך כדי ערבוב. מערבבים היטב וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך עשר דקות. מעבירים לכלי ומצננים.


לקצפת:
בקערת המקסר שמים את השמנת, המסקרפונה והסוכר ופקק תמצית וניל. מתחילים לערבל במהירות נמוכה ולאט לאט מגבירים. מערבלים עד קבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף


להכנת קציפת הערמונים:
בקערת המערבל שמים 150 גר' קרם ערמונים,150 גר' ריבת ערמונים, 25 גר' חמאה רכה וכפית רום. מערבלים יחד במהירות גבוהה עד קבלת קציפת ערמונים. מעבירים לשק זילוף ומתאימים סנטר עם חורים קטנים או מסולסל.
הרכבת המנה: על כל עיגול של מרינג מזלפים מן הקצפת, בעזרת ספטולה מיצרים קונוס. מעל מזלפים את קציפת הערמונים. אפשר להחליף את ציפת הערמונים בפלחי תותים דקים.
מפזרים מעל אבקת סוכר.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 135
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן