8 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן אפיה: 35 דקות
מצרכים:
500 גר' תחתיות ארטישוק קפואות
5 ביצים
250 מ"ל שמנת 42%
250 מ"ל חלב
מלח ופלפל גרוס
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מביאים מים לרתיחה בסיר, ממליחים ומוסיפים את תחתיות הארטישוק. מבשלים אותן כשלושים דקות או עד שהתחתיות רכות. מסננים אותן ושומרים בצד. כשהם קרות טוחנים אותן במעבד מזון.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות (6)
בקערה גדולה שמים את את הביצים, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את השמנת ואת החלב ואת אגוז המוסקט. טורפים את הכל עד קבלת מרקם חלק. מוסיפים את פירה הארטישוק ומערבבים שוב.
משמנים תבנית זכוכית ושופכים אליה את תערובת הארטישוק. מניחים את התבנית בתבנית ששליש ממנה מלאנו במים. מכניסים לתנור ואופים במשך עשרים דקות. בודקים בעזרת סכין אם המאפה מוכן. הוא יהיה מוכן כאשר להב הסכין יצא יבש. מצננים מעט.
להגשה: מעבירים סכין בין המאפה לדפנות התבנית ואז הופכים אותה על צלחת הגשה. ניתן להגיש עם קולי עגבניות או עם רוטב עם בצלי שאלוט:
מצרכים לרוטב:
225 מ"ל שמנת 42%
225 מ"ל חלב שני בצלי שאלוט קצוצים
30 גר' חמאה
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל גרוס
מעט אגוז מוסקט
בסיר קטן שמים את החמאה עם בצלי שאלוט, מבשלים עד שבצלי השאלוט שקופים, מוסיפים את החלב והשמנת, הפטרוזיליה ומעט אגוז מוסקט. ממליחים ומפלפלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהרוטב מתעבה.