לשון עגל עם רוטב עגבניות, פטריות וצלפים

8 מנות

זמן ההכנה: 10 דקות

זמן בישול:

 שעה עבור בישול הלשון וחצי שעה נוספת עם הרוטב

מצרכים:

לשון עגל במשקל של קילו וחצי

למרינדה:

1 ליטר יין אדום

2 עלי דפנה

חופן פלפל אנגלי

1 בצל

4 שיני שום

פלפל ומלח גרוס

לרוטב:

4 עגבניות גדולות

6 בצלי שאלוט

3 שיני שום

1 סלסלה פטריות שמפיניון

11/2 כף צלפים

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כמון

1 כפית סוכר או סירופ אגבה

2 כוסות ציר ירקות /בקר/עוף

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

כיומיים לפני מתחילים בהכנות הלשון. מקלפים ופורסים את הבצל ואת שיני השום. מניחים את הלשון בקערה ומפזרים מעל את פרוסות הבצל והשום. מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מפלפלים וממליחים, מערבבים ואז מכסים את הקערה. מדי פעם ביומיים האלה אנו מסובבים את הלשון מצד לצד.

לאחר יומיים מעבירים את הלשון לסיר לחץ ומבשלים אותה כשעה לאחר שהפקק מתחיל לשרוק. לאחר הבישול מוציאים את הלשון מן המרינדה (אין צורך לשמור את המרינדה) ומצננים את הלשון. כשהלשון מתקררת לגמרי מתחילים לקלף אותה ומומלץ גם להוריד את החלקים השומניים. כשהלשון נקיה, פורסים אותה לפרוסות.

רוטב העגבניות:

יש לקלוף את בצלי השאלוט ולחתוך לקוביות קטנות. יש לקלוף את שיני השום ולפרוס אותם דק. מנקים ופורסים את הפטריות. בסיר מניחים מים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, ממליחים ומוסיפים את הפטריות. חולטים אותן במשך כחמש דקות, מסננים אותן, שוטפים אותן במים קרים ומניחים בצד. מקלפים ומגלענים את העגבניות וחותכים אותן לקוביות. במחבת סוטאג' מחממים את שמן הזית, מוסיפים את בצלי השאלוט ומזהיבים אותם. מוסיפים את קוביות העגבניות, ממליחים מעט ומכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית כעשר דקות. מוסיפים את פרוסות השום. מתבלים עם הפפריקה והכמון ומפלפלים. מוסיפים את הציר, את הסוכר/סירופ אגבה ואת פרוסות הלשון. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד עשרים דקות על אש קטנה. עשר דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הפטריות ואת הצלפים. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 135
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן