חומרים לתבנית מלבנית:
1 חבילה (500 גר') עלי לזניה.
4 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות גדולות.
4-5 גבעולי בזיליקום קשורים.
2 בצלים (בצל אחד אדום ואחד רגיל) קצוצים דק .
2 כפות של שמן זית.
8 שיני שום .
זר של עשבי פרובנס {תערובת יבשה של טימין, רוזמרין ומרווה}.
מלח ,פלפל שחור, לפי הטעם.
1 כף סוכר או תחליף סוכר {אגבה, למשל}.
1קופסה של רסק עגבניות.
1 גביע שמנת לבישול
100 גר' כדורי מוצרלה {מוצרלה בייבי}.
250 גר' גבינה צהובה מגוררת.
150 גר 'מוצרלה מגוררת
150 גר' גבינת קצ'קבל מגוררת
רוטב בשמל:
50 גר' חמאה.
2 כפות קמח.
1/2 ליטר חלב
{כ- שניים וחצי כוסות}.
מלח ,פלפל ואגוז מוסקט, לפי הטעם.
1 גביע שמנת לבישול
אופן ההכנה:
לרוטב עגבניות: 1. שמים בבלנדר את העגבניות, הבזיליקום ואת השום וטוחנים
2.במקביל, מטגנים בשמן את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, עשבי הפרובאנס, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים.
3. יוצקים מים ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות, בערך.
4. מוסיפים את השמנת ומערבבים.
לרוטב בשמל: 1.ממסים בסיר את החמאה, מחוץ לאש מוסיפים את הקמח.
2.יוצקים את החלב, תוך כדי ערבוב, מחזירים לאש ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש נמוכה עד להסמכה.
3.מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט ולבסוף- את השמנת.
הרכבת הלזניה: בתבנית חסינת אש מורחים את תחתית התבנית במעט מהבשמל. מעל יוצקים מעט מרוטב העגבניות. מעל מניחים כמה עלי לזניה ועליהם, שוב רוטב עגבניות ורוטב בשמל. מפזרים את הגבינות המגוררות. חוזרים על התהליך עד לסיום הרכיבים. מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים כ- 20 עד 30 דקות.
בתיאבון!