4 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן האפיה: 25 דקות
מצרכים:
1 מלון
1 בצק עלים (על בסיס חמאה)
250 גר' גבינת מסקרפונה
1 שקית סוכר וניל
1 חלבון
50גר' חמאה ועוד 20 גר' לשימון התבניות
100 גר' סוכר
200 מ"ל יין לבן קינוח
50 גר' פיסטוקים טבעיים
אופן ההכנה:
יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות. יש לשמן ארבע תבניות של טארטליטים. מניחים את בצק העלים על התבניות ומעבירים מעל את המערוך כך נוצרים ארבעה עיגולי בצק. מהדקים על התחתית ועל הדפנות. מעל הבצק מניחים חופן של שעועית יבשה או חומוסים. מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות.
במקביל חוצים את המלון ומגלענים אותו. בעזרת כף פריזיאן יוצרים עיגולי מלון. מניחים אותם בצד.