6 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפיה: 40 דקות
מצרכים:
2 חזה אווז שלמים
12 תאנים
4 כפות דבש
ענפי רוזמרין
1 כף שמן זית
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
מלח גס
לרוטב היין:
1 כף שמן או משומן האווז שהומס
1/4 בקבוק יין אדום
4 בצלי שאלוט קצוצים
1 כוס ציר בקר
2 כפות רכז רימונים
פלפל גרוס ומלח
אופן ההכנה:
לוקחים מחבת פסים ומחממים אותה על האש עד שהיא חמה מאוד. בינתיים עושים חתכים בחזה האווז בצורות של איקס. מפלפלים וממליחים.
מניחים את חזה האווז על הצד של העור ומשאירים עד להזהבה, את יתר השומן אוספים לכלי (חוזרים על פעולה זו מספר פעמים). השומן שהתקבל יכול לשמש לתפוחי אדמה אפויים או בתבשילי בשר.
כשהעור זהוב וקריספי הופכים לצד השני למשך כ-5 דקות. שומרים בחום.
במקביל מכינים את רוטב היין. שמים בסיר קטן את השמן או מהשומן אווז. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את היין ואת ציר הבקר, מבשלים עד צמצום ומוסיפים את רכז הרימונים. מפלפלים וממליחים לפי הטעם.
הכנת התאנים:
שוטפים את התאנים וחוצים אותם ל 4. מניחים אותן בתבנית ושופכים עליהם 1 כף שמן זית, את הדבש ואת ענפי הרוזמרין. מכניסים לתנור למשך 15 דקות.
להגשה:
פורסים את חזה האווז לפרוסות די עבות כמו מניפה, מסדרים על צלחת, בצד מניחים 2 תאנים ומוזגים מעל רוטב.