לא פעם בזמנכם הפנוי אתם עוסקים בשאלה מהי מחלת החניכיים שכולם חוששים ממנה?
במדור זה אנסה להסביר את המחלה ולתת המלצות וטיפ קטן לזמן הפנוי,
במסגרת עבודתי היומיומית עולות מספר פעמים החששות של המטופלים לגבי מחלות החניכיים, אך רוב השואלים אינם באמת מבינים מהי מחלת החניכיים, את הסוגים השונים ואיך ניתן לטפל בהן.
מחלות החניכיים נחלקות לשני סוגים עיקריים:
- דלקת חניכיים ראשונית ((gingivitis– לרוב נגרמת על ידי הצטברות רובד של חיידקם המצטבר בגבול החניכיים ובין השיניים. את תחילת מחלה זו קל לזהות והיא מתבטאת בחניכיים מדממות בזמן הצחצוח, חניכים אדומות ונפוחות וגם גורמת לריח רע מהפה.
הטיפול המומלץ- שיפור ההיגיינה האוראלית, כמו כן הדרכה על צחצוח ושימוש באמצעי ניקוי נכונים והקפדה על הסרת אבנית במרפאת השיניים.
- חניכיים כרונית (periodntitis)- במחלה זו ישנה החמרה בסימני המחלה, רמת הדימום עולה, אובדן עצם מחלת המאחזת את השיניים ובעקבות כך חשיפת השן (נסיגת חניכיים) אשר גומרת לרגישות לקור ואף לכאבים חזקים. במצב חמור של מחלה זו יש אובדן עצם רב עד כדי כך שהשן תחל לזוז דבר העלול לגרום לאובדן השן.
הטיפול המומלץ- בשלב הראשוני של מחלה זו מומלץ לבצע הסרת אבנית לעיתים יותר תכפות. לעיתים נמליץ על הסרת אבנית וחיידקים יותר בעומק החניכיים, טיפול הנקרא הקצעת שורשים אשר נעשה תחת הרדמה מקומית.
בשלב מתקדם של מחלה זו יתכן ויהיה גם צורך בניתוחי חניכיים.
חשוב לציין שבשלב זה אם לא נבצע טיפול המצב יהיה בלתי הפיך.
לסיכום: מחלת חניכיים כמו כל מחלה יש לטפל בה בצורה הטובה והיעילה ביותר ולא להזניח.
מומלץ להגיע לבדיקה והסרת אבנית במרפאה לעיתים תכופת ולוודא שאכן אנו מטפלים במצב כראוי.
טיפ!!- החזיקו בתיק חוט דנטאלי, חוט דנטאלי הוא אמצעי קטן זול יעיל ופשוט שאם נשתמש בו לאחר הארוחה הוא יסייע פלאות בהסרת שאריות המזון והחיידקים ויסייע להפחית עששת ומחלות חנייכים.
מאת ד"ר ליאור יניב 052-2546376