6 מנות
זמן ההכנה: 30 דקות
זמן אפיה : 20 דקות
מצרכים:
1 קג' דג הליבוט
6 בצלי שאלוט
80 גר' חמאה
750מ"ל ייון מוסקט
1 בוקה גרני (פרסה ,פטרוזיליה ,עלי סלרי ,עלי דפנה ,טימין )
200 גר' שמנת בישול
1 כף קורנפלור
6 כפות עירית קצוצה
1 לימון
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה :
מחממים תנור לחום של 200 מעלות (טרמוסטט 6-7 )
מרפדים תבנית עם ניר כסף כך שנוכל להניח עליו את הדג בלי לגרום לו נזק .
קולפים ופורסים את בצלי שאלוט .במחבת ממיסים את החמאה ומאדים את בצלי שאלוט .לאחר מכן מניחים אותם על התבנית ,מניחים מעל את הדג .ממליחים ומפלפלים .שופכים מעל את היין ומניחים לצד הדג את הבוקה גרני .
מכניסים את הדג לתנור ומדי פעם שופכים מעליו ממיצי הבישול. מומלץ לכסות הדג ברדיד אלומיניום על מנת שלא ישחים אך יתבשל .אופים כ 20 דקות .
כשהדג אפוי מוציאים אותו מהתנור ומעבירים אותו לצלחת הגשה, מכסים ברדיד אלומיניום ושומרים בצד במקום חמים.
שופכים לסיר את מיצי הבישול ,מבשלים על אש גבוהה עד צמצום של חצי הכמות .בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור ומעל שופכים מעט מהרוטב ,מערבבים היטב ומחזירים לרוטב תוך ערבוב .מוסיפים את השמנת ומערבבים .מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב .מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון ומתקנים את התיבול ,אם יש צורך .
שופכים את הרוטב על הדג ומעטרים בעירית קצוצה .