4 מנות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 15 דקות
זמן אפיה: 20 דקות
מצרכים:
3 עלי דפנה
1 בוקה גרני (כרישה, טימין, עלה דפנה, פטרוזיליה )
1 בצל
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
פפריקה
פלפל קייאן
1 פלפל ירוק
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 קופסא רסק עגבניות
3 עגבניות
1/2 ליטר מים
4 פילה באס
אופן ההכנה:
יש לחתוך את הפלפלים לקוביות, לפרוס דק את הבצל ואת שיני השום .
בסיר סוטאג' מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל ואת השום ומזהיבים .מוסיפים את קוביות הפלפלים ומקפיצים .
מקלפים את עגבניות וחותכים אותן לחתיכות .מוסיפים אותן לסיר יחד עם רסק העבניות, עלי דפנה, הבוקה גרני .מתבלים עם הפפריקה והפלפל קאייון לפי הטעם .מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות כשמדי פעם מערבבים .
מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את אש .ממשיכים לבשל תוך בעבוע קל .מדי פעם מערבבים עד קבלת מרקם סמיך .
מחממים תנור לחום של 210 מעלות (7) מניחים את פילה הבס בתבנית ושופכים מעל את הרוטב .אופים במשך עשרים דקות .