6 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן אפיה: 25 דקות
מצרכים:
6 פילה דגים
6 תפוחי אדמה
6 תפוחי עץ מזן גראן סמיט
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 בצל שאלוט
250 מ"ל שמנת בישול
50 גר' פרמזן
מעט חמאה לשימון התבנית
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות (7-6).
מקלפים את בצל השאלוט וקוצצים דק.
מקלפים את תפוחי האדמה ואת תפוחי העץ ופורסים לפרוסות דקות.
משמנים תבנית ומניחים מעל שכבת תפוחי אדמה, שכבת תפוחי עץ, 1/2 מכמות בצל שאאלוט ופטרוזיליה. מעל מניחים את פילה הדגים, ממליחים ומפלפלים. ושוב שכבת תפוחי אדמה, שכבת תפוחי עץ ומעל את יתר בצל השאלוט והפטרוזיליה. ממליחים ומפלפלים. שופכים מעל את השמנת ומפזרים מעל את הפרמזן. אופים בתנור במשך 25 דקות או עד שיזהיב
*ממליצה לבדוק את עשיית הגרטאן בעזרת דקירה של סכין כדי לבדוק אם תפוחי האדמה מוכנים.