4 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן בישול: שעתיים וחצי
מצרכים:
700 גר' בשר בקר: שפונדרה, צוואר או אווזית
3 כפות שמן זית
2כפות קמח
300 גר בצלי שאלוט קצוצים
1/3 בקבוק יין אדום
30 סמ"ק ציר עוף
200 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
זר עשבי תיבול: עלה דפנה, תימין ופטרוזיליה
200 גר' פטריות שמפיניון קטנים
אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות גדולות.
מחממים בסיר את השמן, מוסיפים לסיר את בצלי השאלוט הקצוצים ואת קוביות חזה האווז המעושן. מזהיבים קלות ומוציאים מן הסיר.
מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומזהיבים אותם כחמש דקות.
מפזרים מעל את הקמח ומערבבים. מוסיפים מעל את ציר העוף והיין ומתבלים בפלפל גרוס ומלח לפי הטעם. מחזירים לסיר את בצלי השאלוט וחזה האווז. מניחים בסיר את זר עשבי תיבול. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים לסיר את הפטריות. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי. מדי פעם מערבבים ולפי הצורך מוסיפים קצת מים.