Page 40 - medorledor59
P. 40
במבט אישי
מעברים ,ים ,חום
ומסגרת חדשה
כנכדה של קיבוצניקים לשעבר (גבעת השלושה) נהגנו אמיאלתת:דרזנר
לנסוע לשבוע לסבא וסבתא .טיילנו בשדות ,אכלנו בחדר
אוכל ,היינו בבריכה ,עזרנו בקטיף לסבא ,למדנו להשתמש נחנו כבר באמצע חודש יולי.א
במזמרה ,ראינו את בעלי החיים וגדלנו לתוך חווית קיבוץ.
אני חושבת שזה חשוב שכל ילד שגר במקום מסוים (עיר, עברנו מתקופה שגרתית שבה קמים
כפר ,קיבוץ ,מושב) יתנסה בכמה ימי חופש במקום אחר בבוקר והולכים לבית הספר ולעבודה,
אחר הצהריים לחוגים ,ארוחת ערב וחו־
וכך יכיר ויחווה צורת מגורים על יתרונותיה וחסרונותיה. זר חלילה לתקופה שבה יש ח-ו-פ-ש!
ואנחנו ממלאים אותו בעצמנו .בקייטנה,
אני לא מאמינה בתפיסה שביולי חם יותר מביוני ופחות טיול בחו"ל ,ימי כיף עם חברים ובחיפוש
מאוגוסט .בעיני פשוט חם ולסיום אני ממליצה לגשת למקרר, אחרי מה לעשות והתשובה היא :ליצור
לקחת אבטיח ,מלון ,מנגו ,דובדבנים ,שזיף או כל פרי אחר,
לחתוך סלט ,למלא את הפה בטעמים השונים העסיסיים לעצמנו מסגרת חדשה בתוך החופש.
ולהציע לחברים. בתקופה הזו ,כשכל כך חם ,מי הים שהיו נקיים (יחסית
למדינה) מקבלים אורחות בלתי קרואות – מדוזות.
איילת דרזנר – כתבת תוכ ן כולנו נאלצים לנקוט במשנה זהירות ולבדוק לאיזה
050-7356502 חוף כדאי ללכת .אם במקרה יש לכם חצר או מרפסת קטנה
וילדים קטנים ,נפחו בריכה ,מלאו מים והכניסו אליה את
הקטנטנים .הם יהיו מאושרים מהשינוי ,ישחקו ויצחקו.
אתם לא תצטרכו להזיז את הרכב אלא תוכלו לשבת קצת
על הספה או לידם בבריכה.
ואם כבר מדברים על חום ,שימו לב היכן אתם אוכלים .לא כל
פלפליה או שווארמה שומרת על המזון שלה טרי ומצונן .מו־
מלץ לאכול במקומות מסודרים ,גם אם זה עולה טיפה יותר
או בבית .מניסיון העבר ,אכלתי פלאפל בשוק הכרמל והגעתי
לאשפוז בגלל סלמונלה.
מזג האויר הזה הוא זמן אידיאלי ללכת לספריה ,לחנות ספרים
או דרך האינטרנט להוריד לטאבלט ,לקרוא ולעוף עם הדמיון
בתיאורי המחבר .זה גם זמן מצוין להשקיע במקצועות בהם
התקשו הילדים בתקופת הלימודים .להוציא מהאינטרנט דפי
עבודה ולשבת לצדם כשהם מתאמנים ונעזרים בכם.
40