Page 17 - medorledor131
P. 17

‫סרוק אות‬‫מגזין מדור לדור‬                                                                         ‫תרבות ואומנות‬

‫שהיין הוא לא רק משקה ‪ -‬הוא תרבות‪ ,‬הוא אמנות‪ ,‬והוא דרך חיים‬             ‫החופש שביין‬
‫אני מזמינה אתכם לצאת למסע בחופש שביין הישראלי‪ ,‬לטעום‬               ‫הישראלי‪ :‬מסורת‬
‫את היצירתיות‪ ,‬ולהנות מכל לגימה‪ .‬כי כמו שאומרים ‪ -‬בחיים‪ ,‬כמו‬       ‫וטעם ללא גבולות‬

                           ‫ביין‪ ,‬הכל שאלה של חופש ובחירה‪.‬‬                                      ‫מאת‪ :‬אביטל גרינשטיין ‪ -‬ניצן‬

                 ‫אילו יינות מושפעים מהחופש בארץ?‬                  ‫שראל היא ארץ של חופש (בלי להכנס לפוליטיקה‪- )...‬י‬

                 ‫יקב ברקן‪ ,‬זנים עתיקים ‪The Beta Series‬‬            ‫חופש ביטוי‪ ,‬חופש יצירה וחופש טעם‪ .‬וכשמדברים על‬
                                    ‫יקב פלדשטיין‪ ,‬יין ארגמן‬           ‫יין ישראלי‪ ,‬החופש הזה מקבל ביטוי מיוחד במינו‪.‬‬

             ‫יקב פינטו‪ ,‬חולות‪ ,‬יין לבן‪ 92% ,‬רוסאן‪ 8% ,‬שנין בלאן‪.‬‬  ‫כמדינה שצומחת ומתפתחת בכל תחום‪ ,‬גם תחום היין אינו יוצא‬
           ‫אביטל גרינשטיין – ניצן ‪ -‬מספרת את סיפור היין בארץ‬      ‫דופן‪ .‬כיום‪ ,‬היין הישראלי מציע מגוון עשיר ומרתק של טעמים‪,‬‬

             ‫‪[email protected] I 052-6566503‬‬                                                               ‫ארומות וחוויות‪.‬‬
                                                                  ‫בשנים האחרונות‪ ,‬היינות הישראליים זוכים להכרה בינלאומית‬
    ‫על המומחית‬                                                    ‫וגורפים פרסים בתחרויות יין יוקרתיות ברחבי העולם‪ .‬אולם‪ ,‬מעבר‬
                                                                  ‫להישגים הללו‪ ,‬ישנו משהו עמוק יותר שמייחד את היין הישראלי ‪-‬‬
‫‪17‬‬
                                                                                               ‫החופש ליצור‪ ,‬לחדש ולהתנסות‪.‬‬

                                                                    ‫יקבים קטנים וגדולים כאחד מאפשרים לעצמם‬
                                                                    ‫להשתחרר מהמוסכמות המסורתיות וליצור‬
                                                                    ‫יינות ייחודיים שמספרים את סיפור המקום‪,‬‬
                                                                    ‫האדמה והאנשים שמאחוריהם‪ .‬מהגליל ועד‬
                                                                    ‫הנגב‪ ,‬כל יקב וכל יינן מביאים את הפרשנות‬
                                                                    ‫האישית שלהם ליין‪ ,‬ויוצרים בכך פסיפס ייחודי‬

                                                                                          ‫של טעמים וניחוחות‪.‬‬

                                                                  ‫החופש הזה מורגש גם בקרב קהל חובבי היין בארץ‪ .‬אנשים‬
                                                                  ‫פתוחים יותר לנסות יינות חדשים‪ ,‬לשלב אותם עם מאכלים שונים‬
                                                                  ‫ולחפש את החוויה החדשה הבאה שתסחוף אותם‪ .‬הם מבינים‬

                                                                                                                    ‫גיליון ‪131‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22